Raketer inslängda i flera lägenheter

Flera boende kring Hammarkullen i Göteborg fick på måndagskvällen raketer inskjutna i sina lägenheter.

Enligt polisen inträffade tre fall av skadegörelse med raketer i Hammarkullsområdet på mindre än en halvtimme mellan sex och halv sju på kvällen hos olika lägenhetsinnehavare. Vid den första incidenten ska ungdomar ha skjutit en raket in genom ett fönster på lägenheten. En gardin fattade eld, men branden kunde släckas av den boende själv, som inte skadades fysiskt.

Vid de andra två händelserna slängde någon in raketer genom brevlådan i två lägenheter, en på Bredfjällsgatan och en på Sandeslätt. Vid den sistnämnda exploderade raketen inne i lägenheten och den boende uppges vara väldigt skärrad.

– Det är springavstånd mellan adresserna, så det kan mycket väl vara samma gärningsmän, säger Björ Blixter vid polisen i Västra Götaland.

– Det är förfärligt att bli angripen med smällare i sitt hem, och att det brinner i gardiner och mattor på det här viset, säger Blixter.

Polisen finns i området, men vid klockan nio var ingen gripen.

– Det var riktat lite mot oss också eftersom vi fått ägg på bilarna. Nu har det lugnat ner sig, men vi har fortsatt tillsyn i området, säger Blixter vid 21-tiden.

En dryg halvtimme efter raketincidenterna kom ett nytt larm, denna gång om en stor hög med bråte som brann vid Angereds Storåsväg. Den branden visade sig inte ha något att göra med raketattackerna, utan handlade enligt polisen om koppartjuvar som eldat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".