Emma Green rev ut sig på 1,94 i finalen. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Emma Green rev ut sig på 1,94 i finalen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Emma Green står över inomhussäsongen

Emma Green om att hon ställer in inomhussäsongen
2:34 min

Höjdhopparen Emma Green står över inomhussäsongen och missar därmed EM i Prag i mars. 

-– Just nu är det en överbelastning i baksidan, men framförallt är det för att jag varit skadad länge, kroppen behöver tid för att komma tillbaka för att klara av maxbelastning. Den är inte redo för det ännu, säger Green till Radiosporten.

Emma Green befinner sig just nu på ett träningsläger i Sydafrika. Men hon har hela hösten haft problem med vänster baksida och skadan har inte gett med sig.

–- Jag känner att den inte är tillräckligt bra för att tävla och riskera något. Jag vill lägga fokus på utomhussäsongen och framförallt OS utan att behöva kompromissa. Jag måste kompromissa för mycket nu för att få till en inomhussäsong, säger Green.

I augusti avgörs VM i Peking. Då hoppas Green vara tillbaka i form igen.

– Jag hoppas det, men jag ser OS som mitt främsta mål nu.  Självklart vill jag tävla utomhus också och nu behöver jag inte stressa. Nu kan jag låta kroppen få mer tid till återhämtning och jag borde kunna komma i bra form till sommaren också.

På sin blogg berättar Emma Green att skilsmässan från tränaren Yannick Tregaro tagit mycket energi.

”Senaste året har tagit mycket energi, dels min ryggskada(diskbråck)  och framförallt skilsmässan. Jag känner att både för att kroppen och själen ska få lite tid till att repa sig”, skriver Emma Green på sin blogg.

För Radiosporten utvecklar hon:

– Klart att det också tar energi. För att man ska prestera och orka tävla krävs att man har energi, då kan man inte lägga mycket energi på annat. Man klarar inte av att göra så mycket som helst. Därför är det skönt att ha tagit det här beslutet. Jag behöver samla krafter, så att jag orkar. 

Träningslägret i Sydafrika med tränaren Yannick Tregaro pågår i en dryg vecka till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".