We are Charlie - demonstration på Götaplatsen. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
We are Charlie - demonstration på Götaplatsen. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

"Vi är Charlie" på Götaplatsen

Omkring 1500 demonstrerade under söndagen på Götaplatsen i Göteborg för yttrandefrihet och demokrati med anledningen av terrordåden i Paris. 

Efter den gångna veckans extremistdåd samlade sig Paris i vad som sägs vara landets största demonstration någonsin. Flera världsledare deltog i frihetsmarschen, som uppges ha samlat en och en halv miljon människor.

Över hela världen hölls demonstrationer och även i Göteborg var det stor uppslutning kring att manifestera mot terrordåden. Omkring 1 500 personer slöt upp på Götaplatsen i Göteborg för yttrandefrihet och demokrati med anledning av massakern mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo och gisslantaganden.

Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén höll tal liksom ordföranden för Grävande journalister Terje Carlsson, muslimska Sarah Zitouni, Reportrar utan gränsers Björn Tunbäck och  Janne Josefsson från SVT:s Uppdrag granskning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".