Musikalen Crazy for you, Jenny Holmgren  och Denny Lekström har huvudrollerna. Foto: Mats Bäcker.
Musikalen Crazy for you, Jenny Holmgren och Denny Lekström har huvudrollerna. Foto: Mats Bäcker.

Skratt och dans i höstens musikal på Göteborgoperan

Nästa säsongs musikal på Göteborgsoperan blir den prisbelönade Broadwaymusikalen Crazy for you.

Crazy for you är en musikal med stora inslag av steppdans byggd på George och Ira Gershwin 1930-talsmusik som vävs samman till en komisk kärlekshistoria.

För regin står Mattias Carlsson, känd som koreograf, bland annat för Mary Poppins och Kärleksdrycken på Göteborgsoperan .

Huvudrollerna görs av musikalartisterna Denny Lekström (Bobby) och Jenny Holmgren (Polly).

- Crazy for you är en kärleksförklaring till scenkonsten, säger Stephen Langridge, konstnärlig ledare Opera/drama på Göteborgsoperan. Den har en enorm energi och är mycket underhållande, alla kommer att gå hem med ett stort leende på läpparna. Jag utmanar alla i publiken att hålla fötterna från att steppa och motstå de smittande skratt som den här galna historien får oss att brista ut i.
I sin form liknar den Mamma Mia! (Abba) och Buddy - The Buddy Holly Story. Someone to watch over me, I got rhythm och They can't take that away from me är några av många showstopper.

Handlingen rör sig runt rikemanssonen Bobby som skickas till en småstad för att stänga ner ortens teaterhus, men blir störtförälskad i teaterchefens dotter, Polly. Han bestämmer sig för att sätta upp en pjäs som ska rädda teatern. Pliktkänsla ställs mot kärlekslängtan - och Bobbys egna heta drömmar om att få dansa.

Crazy for you gjorde stor succé vid urpremiären 1992, har vunnit ett stort antal priser (bland annat Tony Award och Laurence Olivier Award för Bästa musikal) och spelades över 1 600 gånger på Broadway i New York.

Han medverkade som dansare när originalversionen av Crazy for you spelades i Köpenhamn och har sedan dess längtat efter att få sätta upp en egen tolkning.

Denny har bland annat medverkat i West Side Story på GöteborgsOperan. Jenny har bland annat gjort Polly i Crazy for you på Värmlandsoperan och Wednesday i Familjen Adams på Östgöta teatern.

Crazy for you är en musikal av George och Ira Gershwin och Ken Ludwig.

Premiär blir det den 5 september, den kommer att spelas 61 föreställningar till och med mars 2016. Framförs på svenska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".