Infrastrukturminister Anna Johansson på Lejonbacken i Stockholm. Foto: Maja Suslin/TT
Infrastrukturminister Anna Johansson på Lejonbacken i Stockholm. Foto: Maja Suslin/TT
Åkerikrisen

Regeringen kan tänka sig hårdare tag mot oseriösa åkare

"Beredda att snabbt titta på fler åtgärder"
1:00 min

Riksdagen har tagit flera beslut som ska göra det svårare för oseriösa åkeriföretag att verka i Sverige. Men om inte det räcker är regeringen beredd att diskutera hårdare åtgärder säger infrastrukturminister Anna Johansson i en kommentar till P4 Göteborgs granskning om krisen i åkeribranschen.

– Om det här inte är tillräckligt är vi beredd på att titta på ytterligare åtgärder. Då kan det handla om krav på underleverantörer, krav på frakthandlingar i bilen och en del andra saker. Sen finns det ju generella problem på arbetsmarknaden som inte är branschspecifika där man också behöver se över så att man har till exempel upphandlingsregler som gör det möjligt att ställa sociala krav vid upphandlingar och annat.

Brådskar det?

– Ja, det gör det. Det här är en bransch som varit utsatt under en längre tid. Nu träder nya regeländringar i kraft och vi följer noga om det får avsedd effekt. Och är beredda att ganska snabbt titta på fler åtgärder om det inte är tillräckligt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".