Närbild av porten i på Chalmersomrdået. Foto: Fredrik Persson/TT BIld
Framtiden hoppas mycket på Chalmers i framtiden.Foto: Fredrik Persson/TT BIld

Allmännyttan lockar folk från Chalmers

Allmännyttan i Göteborg ska flytta sitt huvudkontor upp till Chalmers. Här ser vi en möjlighet att rekrytera folk till vår stora byggsatsning, säger Lars Johansson styrelseordförande i AB Framtiden.

Att flytta Framtidens kontor och personal upp till Chalmers och Johanneberg Science Park kommer efter ett  beslut om att de kommunala bostadsbolagen i allmännyttan ska börja bygga 1 400 hyreslägenheter per år.

Styrelseordföranden Lars Johansson (S) tror att flytten kommer att bidra till en ökad byggkompetens i hela allmännyttan.

-– Här finns ju Chalmers arkitektutbildning men även annan utbildning där det kommer fram kloka och kreativa människor inom sektorn för samhällsbyggnad. Vi har här en god möjlighet att rekrytera folk till allmännyttans nya byggenhet, säger Lars Johansson.

Vi har tidigare i våra nyhetssändningar berättat om den omorganisation som är på gång inom Framtidenkoncernen.

I korthet går den ut på att de enskilda bostadsbolagen Familjebostäder, Poseidon och Bostadsbolaget ska stå för förvaltning och ombyggnation av de 71 000 hyreslägenheterna i allmännyttan.

Sen ska en ny gemensam byggenhet svara för all nyproduktion.

Till denna bygg- och planeringsenhet hoppas alltså Lars Johansson att en del folk från Chalmers kan rekryteras.

Däremot kommer man inte att anställa egna byggnadsarbetare. Alla nya byggprojekt ska istället upphandlas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".