Programledarrep inför P3 Guld
1 av 3
Programledarna Tina Mehrafzoon och Kodjo Akolor repeterar inför kvällen. Foto: Linda Bergh/Sveriges Radio
Platser för de nominerade i P3 Guld
2 av 3
Än så länge är det tomt på stolarna. Här ska de nominerade sitta under kvällen. Foto: Linda Bergh/Sveriges Radio
Tekniken på plats inför P3 Guld
3 av 3
Redan i måndags började tekniken byggas upp inför kvällens gala. Foto: Linda Bergh/Sveriges Radio

Lugnet före stormen på Scandinavium inför P3 Guld

"Helt plötsligt kommer den där dagen"
1:25 min

Ikväll är det dags för P3 Guld-galan på Scandinavium här i Göteborg. I måndags började produktionen sättas upp, men artistbokaren och den artistansvariga för galan Karin Gunnarsson har levt med denna lördag i sikte i månader.

Karin Gunnarsson berättar att hon började sitt arbete inför galan redan i våras och sen dess har det blivit många mail och samtal.

– Ni vet ju hur det kan vara när man jobbat med något så himla länge. Man har sett framemot det. Det har alltid varit en månad kvar, tre veckor kvar, två dagar kvar och helt plötsligt kommer den där dagen, säger hon.

På lördagsförmiddagen är det fortfarande många timmar innan galan går av stapeln. Jag får en rundtur i Scandinavium av projektledaren Mats Broborg och redan nu är det 200 personer som arbetar inför kvällen, något som senare kan bli 350.

Programledarna Tina Mehrafzoon och Kodjo Akolor provar manus och kameravinklar. Senare ska också artisterna genrepa och än så länge är allt under kontroll, men Mats Broborg vågar inte ropa hej

– Hittills, så tar jag lite grann i trä, så känns det bra men jag vågar aldrig ropa något innan vi gjort det vi ska göra.

Finns det något som hänt tidigare år, att det hänt något under galan?

– Ja, det har hänt saker under galan. Vi hade vid ett tillfälle en kamera som gick sönder och då var vi tvungna att stoppa, det var några år sen. Men det är ovanligt att det händer saker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".