Per Johansson och Sveriges Radios Aldijana Talic var två av sex personer som dök upp på fredagens #postitdate. Foto: Privat
1 av 4
Per Johansson och Sveriges Radios Aldijana Talic var två av sex personer som dök upp på fredagens #postitdate. Foto: Privat
"Zup? Singel?"
2 av 4
"Zup? Singel?". Foto: Aldijana Talic/Sveriges Radio
"A, men tja! Yes, ses?". Foto: Aldijana Talic/Sveriges Radio
3 av 4
"A, men tja! Yes, ses?". Fotot: Aldijana Talic/Sveriges Radio
"Lunch fre. 12?". Foto: Aldijana Talic/Sveriges Radio
4 av 4
"Lunch fre. 12?". Foto: Aldijana Talic/Sveriges Radio

Grannarna på Hisingen styrde upp en #postitdate

"Vi får väl lämna er med en cliffhanger!"
8:13 min

Sveriges Television och Sveriges Radio fick nyligen ett glashus som granne. Bara veckan senare började de nya grannarna välkomna varandra genom att skriva med post-it lappar glasrutorna. Och valde att ta det hela ett steg till.

Det började med några smileys och ett "Hej!" och fortsatte med den något mer konkreta frågan: 
"- Singel?"

- Ja, men vi blev liksom lite trötta på det här duttandet och tänkte att varför inte?, säger Per Johansson på det nyinflyttade konsultföretaget om den raka frågan.

Och visst väckte det nyfikenhet i public service-nästet.
- Till en början kändes det hela som ett skämt, men sen förstod man att de nog kommer att dyka upp ändå och visst, lite töntigt kanske, men framförallt en rolig grej som i alla fall internt väckt en hel del uppmärksamhet, säger Aldijana Talic som jobbar på Sveriges Radio.

Och visst kom de och visst blev lunchen av i restaurangen på SVT och SR:s entré som till och med slog försäljningsrekord på grund av tillströmningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".