Festivalen på Knarrholmen. Foto: Tim Kristensson
Festivalen på Knarrholmen. Foto: Tim Kristensson

Ingen festival på Knarrholmen

"Vi hoppas kunna arrangera en ny festival nästa år"
3:58 min


Framtiden för musikfestivalen på ön Knarrholmen i Göteborgs skärgård är fortsatt oviss. Idag kom beskedet att festivalen tar paus ytterligare ett år.

Detta efter att öns ägare, byggbolaget BRA bygg, säger nej. Arrangörerna säger att de nu söker efter alternativa platser för festivalen men hinner inte få ihop en festival i år.

– Vi hade hoppats att öns nya ägare skulle låta oss ha festivaler men så blir det tyvärr inte, säger Elin Hedman, arrangör för festivalen på Knarrholmen. 

– Det har varit krångligt att frakta mat och alla saker som behövs, men vi har fått mycket hjälp och man lär sig allteftersom, säger Johan Schmeling som också han har arrangerat tidigare festivaler. 

– Vi är öppna för nya förslag där vi kan ha festivalen i framtiden, gärna en stor äng med ett enkelt boende i närheten. Vi hoppas  och tror att vi ska kunna arrangera en ny festival nästa år, säger Elin Hedman. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".