Dennis Andersson, Häckens klubbdirektör, på nya arenan som än så länge är en byggarbetsplats. Foto: Peter Stenberg/SR
1 av 4
4:e eller 5:e juli i sommar blir det invigning, säger en mycket nöjd Dennis Andersson. Foto: Peter Stenberg/SR
Foto: Peter Stenberg/P4 Sveriges Radio Göteborg
2 av 4
Hej då Rambergsvallen stod de på banderollen inför sista matchen. Hej hej Bravida arena säger man idag. Foto: Peter Stenberg/P4 Sveriges Radio Göteborg
Pressbild på Häckens nya arena, Bravida arena.
3 av 4
Pressbild på Häckens nya arena, Bravida arena.
Nya fotbollsarenan på Hisingen. Nu en byggarbetsplats, men i början av juli invigs Bravida arena. Foto: Peter Stenberg/SR
4 av 4
Nya fotbollsarenan på Hisingen. Nu en byggarbetsplats, men i början av juli invigs Bravida arena. Foto: Peter Stenberg/SR

Häcken säljer namnet på nya arenan för 10 miljoner

"Jag tycker det är ett bra namn - de har samma värdegrunder som vi"
6:25 min

Den nya fotbollsarenan på Hisingen, som ersätter Rambergsvallen, kommer att få ett företagsnamn: Bravida arena. Det sedan BK Häcken sålt namnrättigheterna till installationsföretaget Bravida.

Avtalet mellan BK Häcken och Bravida, som presenterades idag, löper på 5 år med möjlighet till förlängning i 5 år och ger Häcken drygt 10 miljoner kronor.

Båda parterna betonar att de ser arenan som en mångkulturell och levande mötesplats.

Häcken hade i sin tur tidigare köpt namnrättigheterna av Göteborgs kommun för 10 miljoner och säljer de alltså nu vidare till företaget Bravida, som klubben tidigare samarbetat med i flera år.

Den nya fotbollsarenan på Hisingen får en publikkapacitet på drygt 6000 åskådare med ståplatser på delar av kortsidesläktarna.

Arenan, som ska få konstgräs, invigs i samband med en allsvensk Häckenmatch 4:e eller 5:e juli i sommar. Den ska också vara bokningsbar 1 600 timmar om året för bredd- och ungdomsfotboll.

Namnet på den nya Hisingsarenan, Bravida arena, har godkänts av politikerna i kommunstyrelsens  arbetsutskott.

Peter Stenberg
peter.stenberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".