Lampor Formex.
1 av 3
Stora lampor fortsätter att vara populära. Allt fler har insett att lamporna med bara glödlampor eller bara klarglas runt om sig är svåra att skapa stämningar med. Det syns fortfarande många nya varianter men hetast känns de stora tyglamporna, bonus är att de sällan blir särskilt dyra! Foto: Charlotte Frey Svidén
Lite utskällda och oklassiska kombinationer ser vi en hel del av i vår, vad sägs om betonggrått, ljuslila och trafikkonsorange? Foto: Charlotte Frey Svidén
2 av 3
Lite utskällda och oklassiska kombinationer ser vi en hel del av i vår, vad sägs om betonggrått, ljuslila och trafikkonsorange? Foto: Charlotte Frey Svidén

Pasteller och naturmaterial fortsatt heta inredningstrender

"Det har inte hänt särskilt mycket alls"
3:31 min

Bubbelgumsrosa och pistagegrönt gäller fortfarande. Pastellfärgerna är här för att stanna.

P4 Göteborgs inredningsexpert Charlotte Frey Svidén har varit på inredningsmässa i Stockholm och spanat in vad vi ska pigga upp hemmet med i vår.

Årets mässa har fått kritik för att den saknar stora nyheter. Många trender och stilar hänger med sen i höstas och ljusa pasteller biter sig fast i tyger och prylar.

En annan trend som diskuteras handlar om "det personliga hemmet". Många inredningsbloggare har fått kritik för att allt är så tillrättalagt. Så nu vill allt fler visa sin personlighet i inredningen.

– Men om det är nåt som är riktigt svårt så är det att inreda personligt. Det är nästan det absolut svåraste när det kommer till inredning, att hitta sin personliga stil, säger Charlotte Frey Svidén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".