Stefan Bengtsson, rektor vid Malmö högskola, blivande rektor och vd för Chalmers tekniska högskola. Foto: Malmö högskola.

Gammal chalmerist blir rektor för Chalmers

"Det handlar om att bygga vidare på detta"
6:32 min

Chalmers fick under onsdagskvällen en ny rektor och vd, Stefan Bengtsson. Han kommer närmast från Malmö Högskola och menar att universitetet har fantastiska möjligheter framöver.

- Det är ett otroligt framgångsrikt universitet både nationellt och internationellt. Det handlar om att bygga vidare på detta. Att vara en vetenskaplig framgångsrik institution men också ett universitet som är samhällsengagerat, säger Stefan Bengtsson.

Han är civilingenjör i teknisk fysik och tog sin chalmersexamen 1985. Han disputerade i fasta tillståndets elektronik vid Chalmers 1992 och blev professor i samma ämne tio år senare. 2007 utsågs Stefan Bengtsson till prorektor och sedan vice vd för Chalmers, en position Stefan hade när han rekryterades till Malmö högskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".