Kocken Cecilia Jussinoja. Foto: Hasse Andersson
1 av 3
Kocken Cecilia Jussinoja. Foto: Hasse Andersson
Ekologisk mat. Foto Hasse Andersson/SR
2 av 3
Ekologisk mat. Foto Hasse Andersson/SR
Fruktsmoothies. Foto: Hasse Andersson
3 av 3
Fruktsmoothies. Foto: Hasse Andersson

Gott och nyttigt med ekologisk mat

"Viktigt både för naturen och dig själv"
3:37 min

Det finns en mängd olika märkningar på mat. Krav-märkning, svan-märkning och rättvisemärkning är bara några exempel. Hasse Andersson besökte idag en ekologisk lunchrestaurang.

– Det känns viktigt att välja ekologisk mat, säger kocken Cecilia Jussinoja som jobbar som kock på en nyöppnad ekologisk lunchrestaurang. Den ligger i Elyséepalatset i Gårda men den är inte öppen för allmänheten. 

– Det är vanligt att man vill äta vegetariskt, säger Cecilia och tipsar om att linser och bönor är bra livsmedel om man inte vill äta animaliskt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".