Många bussar fick problem under lördagens snöande. Arkivfoto: Sveriges Radio
Många bussar fick problem under lördagens snöande. Arkivfoto: Sveriges Radio

Stökigt i trafiken på grund av snön

Snöfallet under lördagen ledde till många halkolyckor i trafiken. På länsväg 570 mellan Harestad och Kornhalls färjeläge i Kungälv körde en buss av vägen.

Den olyckan inträffade vid 14-tiden. De fyra passagerarna i bussen och chauffören klarade sig utan skador. 

Vid 14.40 inträffade en olycka med två bilar inblandade vid Söderleden i höjd med Järnbrottsmotet. Polisen misstänker att den ena föraren var påverkad av något och han fördes till sjukhus för provtagning. Stora trafikstörningar blev följden av olyckan.

En hel del ytterligare trafikolyckor inträffade i Göteborgsområdet under dagen men inga allvarligare personskador rapporterades. Många bussar hade också problem på delar av sina sträckor. I Mölndal drogs flera busshållplatser in för trafik på grund av väglaget.

Trafikverket halkbekämpar vägarna och uppmanar trafikanter att ta det försiktigt.
– Man får räkna med att det blir besvärligt i trafiken och att det tar längre tid att köra dit man ska när det är sånt här väder, säger Denny Josefsson på Trafikverkets pressjour till TT.

Hittills finns inga rapporter om att snöovädret har orsakat några förseningar i tågtrafiken. Enligt SMHI kommer snön som drar in västerifrån passera österut över Sverige det närmaste dygnet. På söndag väntas uppehåll på de flesta håll i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".