Afghansk man gripen för kopplingar till mordet på Nils Horner

En man har gripits i Afghanistan, som sägs vara ledaren för den grupp, som hävdat att de mördade Sveriges Radios korrespondent Nils Horner förra året.

I Afghanistan uppger underrättelsetjänsten att den har gripit vad som sägs vara ledaren för en militant grupp, Suicide Front, som tidigare sagt sig ha utfört mordet på Sveriges Radios korrespondent Nils Horner för snart ett år sen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Gruppen sa då att den dödat vad den ansåg vara en brittisk spion.

Nils Horner hade både svenskt och brittiskt medborgarskap och sköts vid en intervju i centrala Kabul, på en gata i stadsdelen Wazir Akbar Khan, i mars förra året. Han befann sig i landet inför presidentvalet i Afghanistan.

Ekot undersöker uppgifterna om gripandet för närvarande och i nuläget finns det inga uppgifter om hur misstankarna ser ut mot den man som ska ha gripits. Det finns också stora oklarheter kring den påstådda militanta gruppen i Afghanistan.

Sveriges ambassad i Kabul uppger för Ekot att den har vetskap om uppgifterna men vill inte kommentera dem.

Artikeln uppdateras

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".