Fängelse för falska tv-reparatörer

De falska tv-reparatörerna lurades sig in hos sammanlagt 38 åldringar och kom över deras kontokort. Nu har den 19-årige huvudmannen dömts till två och ett halvt års fängelse för bedrägerierna, skriver gp.se.

Det var under slutet av sommaren som brottsserien pågick i Göteborgstrakten. Tillvägagångssättet var närmast identiskt i samtliga fall. En av gärningsmännen ringde och förklarade att tv:n måste justeras.

När de dök upp var "felet" snabbt avhjälpt och "reparatörerna" ville ha 39 kronor för jobbet. Samtidigt meddelade de att de bara tog kontokort och i en medhavd dosa kunde gärningsmännen avläsa koden. Därefter försvann de för att "hämta en ny kabel" men tog i stället ut pengar från åldringarnas kort.

Gp. se skriver att 19-åringen döms, förutom för bedrägeri, bland annat också för olaga hot och grov stöld. Hans tre år yngre bror döms till ungdomsvård och en 17-åring som anses varit med vid 13 brott döms till ungdomstjänst. De ska också betala skadestånd på sammanlagt 321 350 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".