Kvinna skjuten av polis på Hisingen

En kvinna som ska ha gått till attack mot en polispatrull på Brunnsbotorget har skjutits i ett eller båda benen. Kvinnans tillstånd nu på söndagsmorgonen betecknas av sjukhuset som stabilt. 

– Patrullen beordrades dit för att kvinnan ska ha haft kniv på sig. När poliserna kom dit gick kvinnan emot dem med knivar, säger biträdande vakthavande befäl Robert Edh på polisen i Västra Götaland.

Poliserna ska ha försökt använda pepparspray mot kvinnan, och när det inte hade någon effekt avlossade de ett varningsskott vid sidan av kvinnan.

– Sedan sköt de verkanseld mot kvinnans ben, säger Robert Edh.

Han vill inte säga hur många skott kvinnan blev träffad av, om hon är skjuten i ett eller båda benen, och om bara den ena eller båda poliserna avlossat sina vapen.

Enligt polisen är kvinnans tillstånd inte livshotande och hon ska höras på söndagsmorgonen. Brottsrubriceringen är hot mot tjänsteman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".