Man gripen efter brand på Hisingen

Räddningstjänst från tre olika stationer kallades till en lägenhetsbrand på Hisingen på söndagskvällen. Branden var kraftig men kunde släckas snabbt.

– Det var en ordentlig brand för rutorna är spräckta, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänstens ledningscentral i Göteborg.

Larmet om branden kom vid 23.15-tiden. När elden var släckt riktade sig räddningstjänsten in på att kontrollera lägenheterna intill, bland annat för att se så att inte rök spridit sig.

Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand. En man har gripits, rapporterar TT strax före klockan 02.00.

– Det har varit en totalbrand i en lägenhet och två personer har förts till sjukhus. En av dem är misstänkt för mordbrand, säger Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland, till TT.

Bägge drabbades av rökskador, men en av dem hade även brännskador.

Lägenheten kommer att spärras av när räddningstjänsten har jobbat klart på platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".