Det blir ingen mer STCC tävling i Frihamnen.
Det blir ingen mer STCC tävling i Frihamnen.

Bilrace krockar med segling

Det blir ingen STCC-tävling i Göteborg i år på grund av en krock med ett annat evenemanget Volvo Ocean Race.


- Det är dessvärre omöjligt tidsmässigt att resna banområdet i tid och något annat datum finns inte tillgängligt för att köra STCC-tävlingen, säger Thomas Lindskog, vd för Göteborg City Arena i ett pressmeddelande. 
Seglingstävlingen kommer köras i City Arena-området en kort tid efter den planerade STCC-tävlingen och då måste banområdet vara utrymt vad gäller flertalet större delar som läktarsektioner, räcken, containrar, med mera.

Alternativet att flytta datumet tidigare för STCC-tävlingen har utforskats men dessvärre ej lyckats.

– Vi har utvärderat möjligheterna men tyvärr inte hittat en lösning. Vi har långtgående planer kring en ersättare för Göteborgstävlingen som kommer att presenteras inom de närmsta dagarna, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

Beslutet innebär att 2014 var sista året med STCC-tävling på Göteborg City Arena då kontraktet för banan upphör och Göteborgs kommun har beslutat att bygga bostäder på området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".