Thomas Lindskog, vd Göteborg city arena där det nu är slutkört för STCC. Foto: Peter Stenberg/SR
Nu är det segelbåtar och Volvo ocean race som tar över i Frihamnen, konstaterar arenachefen Thomas Lindskog. Foto: Peter Stenberg/SR

Slutkört för STCC-racing i Frihamnen

"Tiden blev för knapp"
5:09 min

Det blir ingen STCC-tävling i sommar på Göteborg city arena. Istället är det segelbåtarna som tar över efter racerbilarna i Frihamnen när det ska beredas plats för Volvo ocean race i juni. 

Det blir för knappt om tid för att genomföra STCC-tävlingen i Göteborg 5-6:e juni i år och sedan hinna med att montera ned arenan och bygga upp för Volvo ocean race som ju ska ha målgång för världsomseglingsbåtarna inne i Göteborgs hamn. 

Första bilracingtävlingen på Frihamnspiren var 2008 då också publikrekordet på 38 000 åskådare noterades. Flest STCC-segrar i Göteborg har Thed Björk. 

Totalt blev det sju år med STCC på Göteborg city arena som även använts till bl a gocart. 2015 löper avtalet ut med Göteborgs kommun som planerar bostäder på området i Frihamnen. 

Peter Stenberg
peter.stenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".