1 av 2
Strejkande elever uppvaktar områdeschef. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio.
Strejkande elever framför Fjällskolan
2 av 2
Strejkade idag från vänster Miranda Olsson, Amanda Nilsson, Frans Widén och Duglas Lundgren. Foto: Lasse Nilsson/ Sveriges Radio

Elevstrejk mot skolflytt

"Vi vill att skolpolitikerna ska höra med folket om hur det verkligen är"
1:56 min

Ett 70-tal elever på Fjällskolan på Masthugget i Göteborg strejkade under några lektioner på torsdagen. Anledningen är att de inte vill byta skola.

Enligt planerna ska höstadieeleverna flytta från Fjällskolan till Nordhemskolan, och de strejkande eleverna ville genom strejken väcka politikernas uppmärksamhet.

– Vi känner oss trygga här i Fjällskolan. Flyttar vi till Nordhemskolan så blir det åtta åttondeklasser, fem sjundeklasser och fem niondeklasser. Det blir ingen samhörighet, man känner inte dom andra, säger Douglas Lundgren.

– Vi har ju valt den här skolan för att den inte är så stor. Därför har vi blivit väldigt upprörda och gjort namninsamlingar. Nu har det gått så långt att vi strejkar, säger han till P4 Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".