Framtidens vd får sparken

Framtidenkoncernen där stadens olika bostadsbolag ingår har sagt upp sin vd Anneli Snobl.  Skälet uppges vara att man behöver en annan kompetens. 

Anneli Snobl måste lämna sin post den 16 mars. Hon efterträds av Mariette Hilmersson till som blir tillfällig vd i väntan på ordinarie.
I ett pressmeddelande skriver bolaget att man behöver en ny VD för att klara av framtida utmaningar.

Framtiden-koncernen omfattar de kommunala bostadsbolagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Rysåsen. I juni förra året beslöt Göteborgs kommunfullmäktige att koncernen måste satsa mer på nybyggnation för att möta bostadsbristen i Göteborg. 1 400 lägenheter per år ska produceras.

– Det kommer att kräva en förändring både vad gäller struktur, verksamhet och kultur i koncernen. Uppdraget blir annorlunda jämfört med tidigare och det gör att vi behöver en vd med ny inriktning, säger Lars Johanson, skriver Hem och Hyra på webben. 

Anneli Snobl, som tillträdde som vd 2011, har sex månaders uppsägningstid och får dessutom ett avgångsvederlag motsvarande 18 månadslöner. Med en lön på 134 000 i månaden innebär det att hon som mest kan få ut 3,2 miljoner kronor. Får hon ett nytt arbete under tiden blir dock summan något lägre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".