Bostadsprojekt i Bergsjön kan ge många nya bostäder

Klartecken för att bygga ihop Bergsjön med Kortedala
1:17 min

Politikerna i Göteborgs byggnadsnämnd gav idag klartecken för projektet som ska knyta samman Bergsjön med Kortedala, Utby och Kvibergsområdena.
Dom planerade 2 500 nya bostäderna kan bli många fler, säger politikerna.

Bostadsprojektet går ut på att Bergsjöns gränszoner mot de andra stadsdelarna ska förtätas med cirka 2 500 bostäder.
Men det kan bli väsentligt många fler bostäder, det säger Johannes Hulter socialdemokrat och förste vice ordförande i Göteborgs byggnadsnämnd.

– Ja ser det mer som en grundförutsättning, var det är rimligt att börja med.
Vi har ingen övre gräns ännu för detta projekt, som ju ska knyta samman fyra stora stadsdelar i östra Göteborg.
Nu ska vi passa på att förtäta, inte minst där det finns starka knutpunkter för kollektivtrafiken, menar Johannes Hulter.

Även folkpartisten Ann Catrine Fogelgren är öppen för att förtätningsprojektet blir så omfattande att de idag planerade 2 500 nya bostäderna blir väsentligt fler.

– Det kan hända mycket på vägen och 2 500 nya bostäder, ja det går säkert att bygga fler.

Ulf Kamne är miljöpartist och ordförande i Göteborgs byggnadsnämnd. Han tycker inte heller att 2 500 nya bostäder är taket för detta stadsbyggnadsprojekt i Bergsjön.

– Det går säkert att bygga fler bostäder. Nu börjar programarbetet och då är 2 500 en första bedömning, det ska inte ses som något tak eller begränsning av antalet nya bostäder.

Tommy Johansson
tommy.x.johansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".