Fyra Inglasade balkonger.
Många skulle vilja ha en lägenhet med inglasad balkong.Foto: TT Bild
Bostadskrisen

Besked i vår om hur mycket som ska byggas i Göteborg

Ulf Kamne: " Handlingsplanen för att bygga bort bostadsbristen kommer i vår"
0:56 min

Kritiken har varit hård mot den nya byggnadsnämndens majoritet som inte villjat prata konkreta byggsiffror för Göteborgs stad.

Men snart kommer vi att få reda på hur många bostäder den rödgröna majoriteten vill bygga varje år.

Den nya byggnadsnämmndens rödgröna majoritet fick en tveksam start när man inte ville prata konkreta byggsiffror och byggmål för Göteborgs stad.
Kritiken lät inte inte på sig, både den borgerliga oppositionen och hyresgästföreningen ville se siffror på hur många bostäder per år som dom rödgröna vill bygga.

Byggnadsnämndens ordförande, Miljöpartiets Ulf Kamne har nu tagit åt av sig kritiken. Snart kommer siffror på hur många bostäder det ska byggas varje år.

– Vi ska ta fram en handlingsplan för hur vi ska bygga bort bostadsbristen i Göteborg. När den är klar så återkommer vi med konkreta mål för hur många bostäder vi vill bygga varje år.

När kommer den planen?

– Någon gång under våren.

Ann Catrine Fogelgren folkpartist och andre vice ordförande i byggnadsnämnden tycker att det måste framgå hur många bostäder den rödgröna majoriteten vill bygga under mandatperioden.

–- Jag tycker att det är viktigt att nämnden har en målsättning för hur många bostäder det ska byggas, för det är ju bostäder som folk efterfrågar.

Och detta får vi reda på under våren, Ulf Kamne?

– Ja, där är vi helt överens.

Tommy Johansson
tommy.x.johansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".