Olle Holmstrand Naturskyddsföreningen Lerum vid Säveån och där höghuset var tänkt att stå. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio.

Kritiker mot höghuset i Lerum vann i miljödomstol

Naturskyddsföreningen: "Säveån vår hjärtefråga"
1:33 min

Striden om det femton våningar höga bostadshuset i Lerum ser ut att vara över, efter att Mark och miljödomstolen i en miljöprövning sagt nej till bygget alldeles intill Säveåns strandkant.

Med all sannolikhet blir det ingen överklagan från Lerums kommun, säger socialdemokraten Dennis Jeryd som är kommunstyrelsens nye ordförande till P4 Göteborg.

I den nya politiska majoritet som styr Lerums kommun, bestående av S, C, FP och MP, så är det endast S som tidigare förespråkat ett höghus. 

Dennis Jeryd säger till P4 Göteborg att nu gäller det att göra ett omtag och hitta en lösning med Naturvårdsföreningen och berörda och inte valsa runt i domstolar. 

– Det är inte framkomligt att överklaga, det verkar som Mark- och miljödomstolen har starka argument och då känns det bättre att göra ett omtag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".