Isabelle Gulldén. Foto: Adam Ihse / TT
Isabelle Gulldén. Foto: Adam Ihse / TT

Gulldén kan bli bäst i världen

"Jag fick en chock"
1:33 min

Före detta Sävehofspelaren Isabelle Gulldén har nominerats till priset som världens bästa handbollsspelare.  – Det är helt otroligt, säger hon själv.

 Isabelle Gulldén blev ju i vintras utsedd till mest värdefulla spelare i EM där hon var med och förde fram Sverige till EM-brons. Nu har hon blivit nominerad som en av fem kandidater till priset som världens bästa handbollspelare. 

– Jag fick en chock när jag hörde att jag blivit nominerad. Det är helt otroligt, det är svårt att beskriva. Man vet att man är bra men inte så bra. Det känns som det finns mer att utveckla, säger Isabelle Gulldén som just nu har problem med ett knä.

Det är via Internationella Handbollsförbundets hemsida som man kan rösta på världens bästa handbollspelare. 

 Isabelle Gulldén bor i danska Viborg där hon spelar sedan 2011. Hon har nu skrivit på för ett annat lag i ett annat land men vill ännu inte avslöja vilket det är. Enligt SVT Sport handlar det om klubben Bukarest i Rumänien. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".