Bild från gatljuset i Göteborg. Fotograf: Martin Söderqvist/Göteborgs Stadsmission
Bild från gatljuset i Göteborg. Fotograf: Martin Söderqvist/Göteborgs Stadsmission
P4 Göteborg granskar hemlösheten

Kommunen självkritisk till arbetet mot hemlöshet

"Vi är inte nöjda med den här situationen"
0:58 min

Siffrorna P4 Göteborg tagit fram visar att det finns lika många hemlösa idag som för ett år sedan, ca 700 hushåll, trots att det i flera år funnits ett kommunalt projekt igång mot hemlöshet. Kommunen medger att arbetet inte lyckats bra.

– Vi är inte nöjda med den här situationen och det arbete som gjorts. I den plan mot hemlöshet vi antar imorgon på Kommunstyrelsen finns tydliga målsättningar om att halvera antalet personer som lever i akut hemlöshet. Vi pekar också ut nämnder och bolag som har ansvar att genomföra de här aktiviteterna som behöver göras, det är många saker, säger Marina Johansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Göteborg och ordförande för sociala resursnämnden.

Varför har det inte lyckats hittills?
– Vi får vara självkritiska. Vi har inte gjort allt vi önskat innan. Nu tar vi ett tydligt och samlat grepp på frågan där vi också kan följa upp i så fall, vem som inte gjort det den ska. Det här kommer att ge mycket större möjligheter att faktiskt göra det vi säger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".