En bild från en övervakningskamera på butikschefen på Stigbergstorget som åtalas för att ha slängt vatten på en tiggare.
Butikschefen har hävdat att han skulle tvätta ett fönster. Foto: Polisens förundersökning.

Tiggare har inte fått sitt skadestånd

Den före detta butikschef som ofredade en tiggare genom att hälla vatten på ett fönster så att hon blev blöt har inte betalat skadestånd.

Mannen som miste jobbet efter händelsen hävdar att han är pank, skriver tidningen Faktum.

Det var i mars i fjol som butikschefen anklagades för att ha hällt vatten på kvinnan som satt utanför en livsmedelsbutik i Göteborg.

Efter händelsen, som väckte stor uppmärksamhet, anmäldes mannen för ofredande och dömdes i november till att betala dagsböter och skadestånd.

Medan dagsböterna är betalade har kvinnan ännu inte fått sitt skadestånd, vilket har lett till att ärendet gått vidare till Kronofogden.

Den förre butikschefen som hela tiden hävdat att han skulle tvätta fönster och råkade stänka på kvinnan förklarar för Faktum att han hamnat i ekonomisk knipa, men avser att betala när han får råd.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".