Bilar i brand efter molotov-attack

"Vi har hittat en molotovcoctail som inte använts"
0:49 min

Minst 14 bilar förstördes i bränder i Göteborg på fredagskvällen och under natten till lördagen. Flera av dem antändes med hjälp av brandbomber.

Sju av bilarna förstördes vid ett och samma tillfälle i en  brand i Majorna, på en parkeringsplats nära Chapmans torg, vid tjugo minuter över nio på fredagkvällen.

– Vittnen har sett ungdomar kasta brandbomberna. Antalet personer skiljer sig allt från tre till åtta, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl, på Göteborgspolisen.

Ungdomarna sågs springa från platsen och en del hade mopeder.

En oanvänd molotovcoctail hittades på brottsplatsen vilken togs i beslag av polisen för att kunna säkra fingeravtryck eller andra spår.

Dessutom förstördes tre bilar i ett garage på Siriusgatan i Bergsjön under fredagkvällen, samt en bil på Kryddpeppargatan i Lövgärdet, och två på två olika platser i Biskopsgården, på Köldgatan och Erik Väderhatts gata.

Under natten brändes även en bil på Strandridaregatan i Majorna. Och en av bilarna som antändes i Biskopsgården igår kväll sattes åter i brand inatt då ytterligare några bilar förstördes.

Ingen person uppges ha kommit tillskada vid bränderna och ingen person har gripits, misstänkt för att ha utfört dem.

En förundersökning om grov skadegörelse har upprättats av polisen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".