Hammarkullebor kämpar för sin pizzeria

1:33 min

Boende i Hammarkulle anordnar en protest i kväll mot att en pizzeria på Hammarkulletorget ska läggas ned. Hyreskontraktet för pizzerian löper ut nu på lördag.

– Det är för jävligt. Pizzerian är en viktig plats för de som bor här. Därför skrev jag på namninsamlingen för att protestera, säger Sevy Kumral som studerar i Hammarkullen. 

Engagemanget för pizzerian på Hammarkulletorget är stort. Man har samlat in tusen namn mot nedläggningen och mer än fem hundra personer har visat sitt intresse på sociala medier att delta i kvällens protest på torget. 

– Målet är att öppna en dialog och se om det går att skjuta upp nedläggningen lite grann. När det ska ske någonting här så borde man alltid utgå ifrån vad det är som är bäst för Hammarkulle. 

Pizzerian hyr sina lokaler av Folkets Hus. De har sagt upp kontraktet eftersom de kommer att göra en ombyggnation och ta in nya verksamheter som Folkhögskolan i Angered.

Reza Talebi, ordförande för Folkets Hus Hammarkullen, tycker att situationen är olyckligt men säger att syftet är att skapa nya mötesplatser och erbjuda fler aktiviteter i området. 

– Vi jobbar för att skapa mötesplatser. Varför skulle vi vilja ta bort dem? Vår ambition och vår verksamhet riktar sig för att skapa bättre mötesplatser för Hammarkulleborna, säger 

Maria Blanco
maria.blanco@sr.se