Inget samtal med Vilks imorgon

1:11 min

Folkets hus kommer inte upplåta lokal för ett panelsamtal med Lars Vilks imorgon. Det efter att Lärarförbundet, som ska hålla sitt årsmöte i samma lokaler imorgon, protesterat.

Folkets hus-föreningens ordförande Mats Gröndahl berättar att han har varit tydlig med vissa krav måste uppfyllas för att Ung Pirats panelsamtal med Lars Vilks skulle kunna genomföras under torsdagen. Det ena var att säkerheten skulle garanteras, och på den punkten anser Mats Gröndahl att kravet är uppfyllts. Men däremot har man inte kunnat garantera att andra personer som vistas i lokalen ska påverkas.

– Aktiviteten får inte störa andra hyresgäster och konferenskunder, och nu under morgonen har det kommit fram att det gör det, säger Mats Gröndahl.

Det var Lärarförbundet som tyckte det var problematiskt eftersom de ska hålla sitt årsmöte i samma lokaler. Elisabet Mossberg på Lärarförbundet i Göteborg fick så många återbud från medlemmar att hon kontaktade Folkets hus och erbjöd sig flytta årsmötet till en annan dag.

– Det är ju obehag, det blir ju väldigt stort när det har inträffat fruktansvärda terroraktioner, säger Elisabet Mossberg.

– Så då stannar man hemma istället, det är de reaktioner jag har hört.

Ung Pirat har nu inkommit med ett önskemål om tidpunkten kl 16 på fredag istället. Då planeras inte några andra större arrangemang på Folkets hus, enligt Mats Gröndahl, ordförande för Folkets hus-föreningen i Göteborg.