Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Tredubblad cykling i Göteborg

Publicerat fredag 27 mars 2015 kl 06.23
Cykel
Cykelbanorna ska bli bättre. Foto: TT.

Cyklingen ska tredubblas i Göteborg fram till år 2025 jämfört med år 2011. Därför har kommunens trafiknämnd beslutat om ett nytt cykelprogram som ska göra det möjligt.

Trafiknämnden har nu godkänt ett särskilt cykelprogram där man konkretiserar hur cyklingen ska bli ett mer attrakivt och ett konkurrenkraftigt färdmedel. 

–  Att programmet nu är antaget av trafiknämnden betyder att vi kan börja omsätta våra planer i handling. Målet att tredubbla cykelresorna till år 2025 är ambitiöst, men inte alls omöjligt. Vi har redan sett en ökning av cykelresorna med nära 30 procent från 2011. Det är ett stort steg på vägen till att bli en riktigt hållbar och attraktiv stad, säger Malin Månsson, cykelplanerare på trafikkontoret, i ett pressmeddelande. 

Det handlar bland annat om att bygga en sammanhängande och väl utformad infrastruktur,  erbjuda god standard på cykelvägnätet året om och erbjuda stöd och tjänster som underlättar cykling och ökar färdmedlets attraktionskraft.

Under året kommer Redbergsvägen, delen Danska vägen-Kobbarnas, väg byggas ut med cykelväg enligt Cykelprogrammets intentioner. Längs Ellesbovägen kommer cirka sex kilometer cykelbana att byggas tillsammans med trafikverket, för att skapa ett komplett pendlingscykelstråk mellan Kungälv och Göteborg.  

Metoderna för vinterväghållning håller även på att utvecklas. Vintern 2014-2015 började trafikkontoret sopsalta vissa cykelstråk. Under året kommer utvärderingar göras för att ytterligare förbättra vinterväghållningen inför kommande vintrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".