Ryanair satsar på Landvetter flygplats

1:08 min

Nu är det klart att flygbolaget Ryanair fortsätter att flyga från Landvetter flygplats. 


Flygbolaget Ryanair tvingades flytta sin verksamhet till Landvetter flygplats i samband med att Säve flygplats stängdes i slutet av förra året.

Nu är det alltså klart att bolaget fortsätter att flyga från Landvetter. På en presskonferens för en stund sedan berätta företaget att man upprättar sin 74:e flygbas på Landvetter i höst med ett flygplan till en början.

Att Ryanair upprättar en bas på Landvetter innebär att de kommer att investera i ytterligare ett flygplan. Satsningen hamnar i storleksklassen 100 miljoner dollar. Investeringen ger sysselsättning till cirka 50 anställda för Ryanair på Landvetter.

- Det innebär också ett större åtagande och en djupare relation för oss i flygplatsen och att vi får möjligheter att knyta fler destinationer i Europa till Göteborg. Vilket gör att vi kan utöka våra affärer här, säger Kenny Jacobs Ryanairs marknadschef.

Göteborg blir den andra basen i Sverige efter Stockholm, Skavsta i Nyköping. Bolaget flyger på 13 destinationer från Landvetter.

Ryanair har idag 4-5 procent av den svenska flygmarknaden, målet är 15 procent om några år.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista