Ett annorlunda sommarjobb - de har gjort radio om sin verklighet

3:02 min

Ungdomar som gått ut nian har under början av sommaren lärt sig producera radio. "Min mic" heter projektet som stöttas av Göteborgs stad med feriepengar och bandspelare.

Under temat Biskopsgården har en grupp ungdomar, som precis gått ut grundskolan, gjort radio om sin verklighet. Med journalisten Lasse Edfast's hjälp har de lärt sig producera egna radioprogram. 

- Jag har lärt mig mycket. Det bästa var när jag gick ut och frågade folk om jag fick intervjua dem, och de sa ja, säger Fatima Mohamed som gjort ett program om Biskopsgårdens skolor och nyanlända. 

- Med allt hemskt som har hänt i Biskopsgården så ville vi veta hur de som bor där känner. Många som bor utanför Biskopsgården har fel bild av området, det vill vi förändra, säger Mohamed Kanfoud som tillsammans med Abshir Omar Hasan gjort ett program om säkerhet och polisen. 

Här nedan kan du lyssna på ett kort utdrag ur deras olika radioprogram. Där finns även ett utdrag ur Ella Balazsi's program om fördomar och segregation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista