Maja tipsar

Tre nyttiga sommarglassar

5:23 min

Istället för att köpa gräddglass gör man lika enkelt nyttiga och fräscha frukt- och bärglassar hemma. Maja Ljung berättar hur.

Mangosorbet

4 dl fryst mango
1/2 fryst banan
Ev lite socker eller agavesirap

Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och mixa ihop till en mjuk och len sorbet.

Frys in i en bruk eller avnjut direkt.


Mango- och kokospinne

250 g fryst mango, lätt tinad
2 dl valfri juice (t.ex. äpple eller tropisk)
Kokoskvarg

Mixa mangon tillsammans med juicen till en lös vätska.

Fördela vätskan mellan glassformar, spara lite plats för kokoskvargen.

Blanda kokoskvargen till en lösare konsistens, lägg en sked i varje glassform och låt stå i frysen över natten.


Jordgubbsglass med chiafrön

250 g frysta jordgubbar, lätt tinade
2 dl valfri juice
2 msk chiafrön

Mixa ihop alla ingredienser till en lös vätska. Häll i glassformar och lägg i frysen över natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista