Göteborgs nya multisportarena - unik i sitt slag

1:33 min

Sju våningar med sport: en unik skidhall, ett idrottsgymnasium och en fullstor fotbollsplan. Göteborgs Nya Arena är här.


I den 10 000 kvadratmeter stora skidhallen står Ulrika Sandford som är marknadsansvarig för arenan. Det är dels den här kalla lokalen med ett 1,2 kilometer långt skidspår, som har gjort många nyfikna.

- Det finns ett otroligt intresse, utländska medier har kontaktat oss för det här. Det här är alltså en skidhall som kommer ha öppet varje dag året om, så du kan komma hit imorgon, säger hon.

Göteborgs Nya Arena är alltså Nordens största multisport-arena och den står nu klar ett stenkast från spårvagnshållplatsen i Kviberg.  Denna unika arena rymmer 45 000 kvadratmeter och blir en av stadens största byggnader. 

Den enorma anläggningen rymmer en fullstor fotbollsplan med läktare för upp mot 3000 besökare, två idrottshallar, en grundskola och ett idrottsgymnasium, restaurang, hotell, gym och mycket mer.

Visionen är att multisport-arenan ska nyttjas av hela Göteborg men också av klubbar och föreningar runt om i norden. Bygget är ett steg i Göteborgs stads vision om att på sikt göra Kvibergs Park till Sveriges mest attraktiva idrottsområde.

- Här finns mycket och någonting för alla. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista