Christer Björkman. Foto: Madeleine Korneliusson/Sveriges Radio
Christer Björkman kan nu ta semester, efter att det blivit klart med värdstaden för Eurovision Song Contest 2016. Foto: Madeleine Korneliusson/Sveriges Radio
GÄST I P4 SOMMAR

Christer Björkman siktar på ännu en seger

15 min

Melodifestivalgeneralen Christer Björkman har två mål det närmaste året: att ro iland ESC-finalen och ta Sverige till vinst. 

57-årige Christer Björkman är kändisfrisören som senare blev synonym med landets största underhållningsprogram- Melodifestivalen. Han har själv lyckats med bedriften att som artist både komma först och sist i tävlingen.

Idag var han gäst i P4 Sommar.

Samtalet kom bland annat att handla om den nervkittlande omröstningen, när Måns Zelmerlöw tog sitt bidrag till vinst. 

–Det är en ära och ynnest att ta sitt bidrag till vinst. Men i samma ögonblick inser du att: Okej. Där rök den sommaren. Nu rök ett år till av mitt liv enbart till jobb... Men det är så fruktansvärt kul.

Det blev nyligen klart att nästa års ESC-final kommer att hållas i Globen i Stockholm.

–Det var inte så väntat egentligen. Det handlar om att vi behöver hitta en stad som verkligen brinner för projektet. Den här gången var det Stockholm som överbevisade oss om det. 

Christer Björkmans mål är att Sverige då tar hem den sjunde segern genom tiderna.

–Nu är vi bara en seger ifrån Irland!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista