Anna Hallén och Åse Falkman Fredrikson. Foto: Madeleine Blidberg/SR
Anna Hallén och Åse Falkman Fredrikson. Foto: Madeleine Blidberg/SR

Äta rätt med LCHF

2:57 min

-  LCHF är inte bara kött och bearnaise, som många kanske tror, säger kostrådgivaren Åse Falkman Fredrikson. Man kan också äta mycket gott vegetariskt och många fisksorter. 

LCHF börjar för många som en bantningsmetod. Dom flesta som ätit lågkaloridieter äter i stället mer kolhydrater. Men ofta är det dom som gör att man äter för mycket för att man blir hungrig, säger kostgivaren Åse Falkman Fredrikson.

Många börjar med LCHF för att man vill gå ner i vikt eller för att man har magproblem eller värk i kroppen.  

- Jag hör ofta att folk säger att jag går ju inte ner så fort som jag har tänkt, men jag mår ju så mycket bättre.  Många sover bättre, känner sig  pigga och har mer energi, berättar Åse Falkman.

Anna Hallén  som jobbar med näringslära, näringsfysiologi och biokemi tipsar om en rätt:  

- Fyll tallriken med ruccolasallad, en bit varmrökt lax och en god romsås eller en klick majonnäs

Hon har skrivit en bok som heter LCHF 2.0 tillsammans med kostrådgivaren Åse Falkman Fredrikson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista