Helsingborg - IFK Göteborg 1-2

IFK upp i topp efter HIF:s målvaktstavla

IFK Göteborg återtog serieledningen i allsvenskan efter 2-1 borta mot Helsingborg sedan Sören Rieks satt segermålet efter en målvaktstavla.

Helsingborg började starkt mot serieledarna.

I tidigare möten med Göteborg i allsvenskan och cupen har Helsingborg släppt in mål tidigt i matcherna. Nu gjorde Henrik Larssons spelare tvärtom. Hotade Blåvitt direkt och hade ett skott efter fyra minuter som danske Jakob Ankersen räddade på mållinjen. Under speluppehållet i serien har Helsingborg slipat på anfallvägarna för att ta poäng efter två raka förluster.

Och hemmalaget spelade robust i försvaret och kontrade i snabba anfall. Jordan Larsson fick inte riktig träff i ett jätteläge. Ledningsmålet kom i stället när Robin Simovic petade in 1-0 assisterad av Anton Wede och tidigare nämnde Larsson.

Helsingborg gjorde också ett andra mål men det dömdes bort för offside.

Så såg det ut i en timme på Olympia, men då kom kallduschen för hemmalaget. Försvaret blev bortlurat och 9 555 fick se Jakob Ankersen kvittera till 1-1. Samme Ankersen som före halvtidsvilan räddat Göteborg på mållinjen.

Och i 70:e minuten satte Sören Rieks 2-1. På ett långskott som Helsingborgsmålvakten Pär Hansson tappade i mål. Ett tungt misstag och en jobbig uppförsbacken för hemmalaget.


MATCHFAKTA

Helsingborg-IFK Göteborg 1-2 (1-0)

1-0 Robin Simovic (28), 1-1 Jakob Ankersen (62), 1-2 Søren Rieks (70).

Varningar, Helsingborg: Jordan Larsson, Robin Simovic, Darijan Bojanic. IFK Göteborg: Sebastian Eriksson.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 9 555.