Anneli Hulthén om varför hon avgår

2:56 min

Anneli Hulthén (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg lämnar sin post. - Jag har funderat mycket på detta över sommaren, säger hon till P4 Göteborg.

- Det är inte en sådan tanke som kommer plötsligt utan det är något man tänker på redan från den dagen man tar uppdraget, att tänka hur länge man ska sitta som KSO (kommunstyrelsens ordförande). Jag har funderat rätt mycket över sommaren, jag har haft utvecklingssamtal med mina egna kommunstyrelseledamöter och kommit fram till att detta är en period som är hyfsat lugn, vi har uträttat rätt mycket och jag känner att jag kan gå med gott samvete, säger Anneli Hulthén.

Hur mycket har debatterna kring Västlänk och trängselskatt slitit på dig?

- Det är klart att allt politiskt arbete sliter, framför allt om du håller på med det väldigt mycket. Samtidigt känner jag mig inte politiskt trött, så det är ingen som ska tro att jag lämnar den politiska arenan. 

Anneli Hulthén säger sig inte veta vad hon ska göra nu men hon sitter kvar i Socialdemokraternas verkställande utskott. Imorgon presenterar Stefan Löfvén en regeringsförklaring men det har inget att göra med Anneli Hulthéns beslut säger hon:

- Ingenting alls.

Du säger att du inte vill lämna politiken, kan du säga något om dina framtidsplaner?

- Det finns massor med drömmar som jag har. Som kommunstyrelsens ordförande förväntas du göra allt och kunna alla frågor. Ibland skulle det vara skönt att koncentrera sig på några frågor. Miljö eller klimat eller mänskliga rättigheter. Så det är ett spår, att möjligtvis kunna få använda den kunskap jag skaffat till att göra något inom de områdena, säger Anneli Hulthén.