Ris och ros till Anneli Hulthén

1:03 min

"Hon är inte min favorit" och "jag tycker att det är jättetråkigt". Åsikterna bland kommunalrådskollegorna går isär när det gäller att Anneli Hulthén lämnar sin post.

- Jag tycker att det är jättetråkigt. Hon har varit en drivande kraft förett mer öppet och samarbetsinriktat arbetsklimat i huset och partierna emellan,säger Daniel Bernmar (V).

När Anneli Hulthén lämnar sin post som kommunstyrelsens ordförande i Göteborg vid årsskiftet har hon varit kommunalråd i 12 år. I nära sju avdem har hon varit kommunstyrelsens ordförande. 

- Jag blev väldigt förvånad, jag tycker att hon har varit i full sving här så jag hade inte tänkt så faktiskt, säger Ulf Kamne (MP)

Ulf Kamne har arbetat tillsammans med Anneli Hulthén sedan årsskiftet och han säger att han uppskattar hennes demokratiska ledarstil. Lars Hansson (SD) är inte lika positiv. 

- Jag är inte förvånad, hon är inte min favorit bland dem här i huset, säger han. 

Också Kristdemokraternas kommualråd David Lega väljer att lyfta de negativa aspekterna av Hulthéns ledarskap. 

- Faktum är ju att under Anneli Hulthén så har skolorna tappat resultat och många äldre är mer missnöjda med inte minst hemtjänsten idag, säger han. Men det är i första hand inte Anneli Hulthéns fel utan det är socialisternas fel. Det är fel ideologi.