Mörk kvinna i bakgrunden med svarta kläder sitter på golvet och tittar ned. Ett barn till höger i bild som tittar in i kameran, ler och håller i sin egen fot. Foto: Jeanette Kern/Svenska med baby.
Umgås över gränser och träna din svenska på Svenska med baby. Foto: Jeanette Kern/Svenska med baby.

Vill bryta segregationen med barngrupp

"Vi tror att det skapar broar mellan människor"
0:55 min

Verksamheten Svenska med baby vill få människor att umgås över kulturella gränser och utan att ens prata samma språk.

År 2013 drog det igång i Stockholm och nu kommer det till Göteborg. Svenska med baby är en barngrupp där vem som helst får ta med sig sina barn och komma och umgås med andra föräldrar. 

– Det är helt öppna barngrupper som träffas där det bor många nya svenskar. Och så bjuder vi in etablerade svenskar och nyare svenskar till att träffas och utbyta erfarenheter, säger Jeanette Kern, verksamhetsutvecklare.

Tanken är att man oavsett språktillhörighet eller kultur ska kunna umgås med andra utanför sin vanliga umgängeskrets.

– Det är ett sätt att lära sig svenska men också ett sätt att lära sig om andra kulturer om man redan kan svenska. 

Jeanette Kern menar att genom att umgås med folk man kanske annars aldrig träffar eller som man kanske inte ens åker samma spårvagn som, så kan man bryta segregationen.

– Vi tror att det skapar broar mellan människor. Genom att ta sig till ett annat bostadsområde än det man besöker oftast, så ser man nytt, reflekterar annorlunda och man möter människor som har helt andra livserfarenheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".