Fässbergskyrkan tar emot ensamkommande barn och ungdomar

1:23 min

Trycket på boenden har blivit så stort att man sent igår kväll beslutade att ta emot 30 ensamkommande barn och ungdomar i Fässbergskyrkans församlingshem.

Bäddmadrasser, lakan och handdukar inhandlas just nu i all hast till Fässbergskyrkans församlingshem. Ett tiotal madrasser har hunnit handlas in än så länge men fler sovplatser förbereds. Det är i salar som vanligtvis används som andaktsrum och grupprum för möten till vardags som golvet täcks av tunna madrasser bäddade med vita lakan och grå påslakan.

Vid sidan av sovplatserna står svarta stolar som avlastningsplatser, det enda som avslöjar att rummen vanligen används av svenska kyrkan i Mölndal är dom olika Jesusmotiven som är utspridda i salarna.

David Nilsson, enhetschef för ensamkommande barn i Mölndal är vid gott mod men han ser samtidigt härjad ut. Det har varit ett hårt tryck på sistone och han är väldigt tacksam över den utsträckta handen han fått från kyrkan.

- Det här är det tredje boendet som jag är med och startar på två veckor som en temporär lösning. Det går ju men samtidigt kan vi aldrig sätta oss ned och tänka lite mer långsiktigt, men samtidigt förstår jag att även Migrationsverket har en tung börda just nu, säger David Nilsson.