Foto: Christine Olsson/Scanpix.se
Foto: Christine Olsson/Scanpix.se

Göteborgs fotbollsförbund vill diskutera flyktingfrågan

1:36 min

Många organisationer och föreningar vill nu dra sitt strå till stacken i flyktingfrågorna, Göteborgs fotbollsförbund kallar till möte för att diskutera frågan.

Den 20 oktober kommer Göteborgs fotbollsförbund att hålla i ett föreningsmöte för alla fotbollsklubbar som är intresserade av att hjälpa till i flyktingsituationen.

– Vi har bett våra föreningar att fundera på vilket sätt man kan vara med och bidra i den här situationen, säger Ulf Carlsson, kanslichef på Göteborgs fotbollsförbund.

Ulf Carlsson menar att även en liten klubb kan ta emot flyktingar och asylsökande i sin verksamhet. Ett exempel på en klubb som jobbat bra med detta är Sandarna BK. Men hela ansvaret kan inte ligga på dem menar han.

– De får ta emot ovanligt många barn och på sikt kommer de inte att mäkta med det så vi måste fördela bördorna på något sätt.

Mötet hålls den 20 oktober 18.30-21.00 på Kamratgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista