Magnolian i Botaniska är en av alla växter terränglöparna kan få se. Arkivfoto: Hasse Andersson / SR.

Terränglopp i Botaniska kan stoppas

1:15 min

Ett nytt terränglopp genom Botaniska trädgårdens ömtåliga växtlighet planeras nästa år. Men Botaniskas chef Marie Källersjö har inte tillfrågats.

– Jag kan ju inte acceptera att det blir skador inne i Botaniska. Då får man tänka sig en annan sträckning, säger Marie Källersjö.

Göteborgsvarvet är ett av väldens största långlopp och en riktig mjölkko för friidrotten i Storgöteborg. Nu vill man utvidga tävlandet i maj med ett terränglopp på lite drygt en mil.

Sträckningen är tänkt att gå igenom Botaniska och upp genom Änggårdsbergen. Marie Källersjö tycker det är konstigt att arrangörerna ännu inte pratat med henne personligen. Däremot säger hon inte nej till alla arrangemang som använder trädgårdens stigar och gångstråk.
– Vi har ju tidigare haft motionsarrangemanget Stavgången inne i trädgården. Och det ser jag som en bra möjlighet för fler människor att upptäcka trädgården. Men om det nu blir en terrängtävling behöver jag få information om detta.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista