Bo Edsberger pekar på banan förbi Radiohuset på Lundbystrand. Foto: Peter Stenberg/SR
Bo Edsberger på Göteborgsvarvet är ansvarig för det nya loppet. Arkivfoto: Peter Stenberg/SR

Trädgårdsmiljön ska inte skadas

1:20 min

Ett planerat terränglopp genom Botaniska trädgården kan komma att stoppas, eftersom arrangörerna inte stämt av med Botaniskas chef.

– Vi kanske kan ha flera startgrupper så att det inte blir för många löpare på en gång inne i Botaniska, säger Bo Edsberger på Göteborgsvarvet, som är ansvarig för det nya terrängloppet.

– Vi ska inte springa genom växtlighet och över gräsmattor, lovar Bo Edsberger.

Chefen för Botaniska trädgården, Marie Källersjö, säger till P4 Göteborg att hon inte kände till terrängloppet innan vi kontaktade henne. Göteborgsvarvets ledning har alltså inte pratat med rätt person på Botaniska, den som ska ta beslutet om man ska släppa in en tävling i terränglöpning i den unika trädgården.

Bo Edsberger kanske kan övertyga Botaniskas ledning om att ett terränglopp med tusen deltagare inte innebär att den unika trädgårdsmiljön hotas eller skadas. I dag är han inställd på att loppet ska ha premiär i maj nästa år.

-- Om man nu springer i unik terräng så kanske det här kan bli ett unikt lopp, men med ett begränsat antal deltagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista