Gruppen Poetic Pilgrimage.
Gruppen Poetic Pilgrimage Music utgörs av Muneera Williams och Sukina Douglas. Foto: Pressbild.

Brittiska artister uppträder på Eid-festival

2:07 min

Under lördagskvällen blir det konsert på Världskulturmuseet. Detta för att fira den muslimska högtiden Eid al-Adha.

Det är festivalen Eid-firande för alla som går av stapeln på Världskulturmuseet under lördagskvällen. Medverkar på konserten gör artister som Behrang Miri, Naima Train och Vic Vem, men också den brittiska gruppen Poetic Pilgrimage Music. En av medlemmarna är Muneera Williams. Hon berättar om varför de valt att uppträda på festivalen.

- Att fira Eid och hylla kulturen, och hylla det faktum att vi har en gemenskap, men också att bjuda in människor till den gemenskapen är något som jag tror är viktigt.

En av dem som är med och anordnar festivalen är Ashar Kahn, som själv är artist. Han berättar om kvällen.

- Just i kväll så kommer vi att köra konsert med fyra akter. Det här är åttonde året i rad som vi gör det här. Detta görs i samarbete med bland annat Världskulturmuseet och Göteborgs stad.

Den andra medlemmen i gruppen är Sukina Douglas. Hon berättar att deras musik är en blandning av hiphop, reggae, soul och spoken word. Hon berättar att de hämtar sin inspiration från sina erfarenheter som afrikansk-karibiska kvinnor levandes i London. För dem är målet att ta publiken på en resa, en pilgrimsfärd.

- Det är det som Poetic Pilgrimage betyder för oss. En pilgrimsfärd är en resa till en helig plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista