Elev skriver. Foto: Jessica Gow/TT.
Foto: Jessica Gow/TT.

Skolbeslut skjuts på framtiden

1:04 min

Under torsdagen kan kommunstyrelsen på Tjörn avgöra Långekärrsskolan och Bleketskolans framtid, något som upprör många som bor på Tjörn. Och nu tyder allt på att frågan kommer att bordläggas.

- Det kommer inte att fattas ett skarpt beslut om vilka skolor ska finnas och inte ska finnas för vi har inte bestämt oss i majoriteten hur vi tycker att man ska göra, säger det folkpartistiska kommunalrådet Martin Johansen. De diskussionerna pågår fortfarande.

Det är majoriteten på Tjörn som står bakom uppdraget att ta fram förslag på hur skolverksamheten ska se ut på Tjörn. Förslaget som nu finns innebär att Långekärrs grundskola med tillhörande förskola och Blekets högstadieskola läggs ner och att uppdelningen på samtliga skolor görs om till förskoleklass till sexan respektive årskurs sju till nio.

Förslaget väcker känslor, inte bara bland föräldrar utan också bland andra Tjörnbor. Femton politiker ska nu möta dem i en diskussion och föräldern Susanne Landgren hoppas få politikerna att inte lägga ner någon skola.

- Det handlar om att man lägger ner större delen av skolverksamheterna på Tjörn och har en storskola i centralort Skärhamn, säger hon. Då kommer det inte bli så mycket inflyttning på övriga orter utan då är koncentrationen till Skärhamn.

Martin Johansen har förståelse för att frågan väcker känslor.

- Man tar till sig alla synpunkterna som kommer men sedan får man försöka fatta ett så klokt beslut som möjligt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista