Köksmästaren Joachim Johansson och rektor Elisabeth Buhr på Bjurslättskolan. Foto: Simon Rissvik/Sveriges Radio
Köksmästaren Joachim Johansson och rektor Elisabeth Buhr på Bjurslättskolan. Foto: Simon Rissvik/Sveriges Radio

Bamba i White guide

"Vi har gjort något som på pappret verkade galet"
1:59 min

Lundbyskolornas skolkök tar plats i en av matvärldens mest prestigefyllda guider. De har ett av Sveriges 30 bästa skolkök, enligt White Guide Junior.

Kökschefen Joachim Johansson lagar tillsammans med sitt team 6500 portioner mat varje dag till skolbarnen i Lundbyskolorna. Man har satt höga mål i köket och vill hela tiden utvecklas, att hamna i White Guide Junior känns därför som ett erkännande, säger han.

Elisabeth Buhr,rektor på Bjurslättskolan där köket ligger, är mycket glad över nyheten:
- Det är ett resultat av den goda dialog vi har mellan eleverna och kökspersonalen som ligger bakom detta, säger hon.

Eleverna Alen och Hafsa är också nöjda med maten på Bjurslättskolan:
- Dem satsar på ekologisk mat och det finns alltid olika alternativ, säger Alen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".