Susanne Rittedal Söderblom
Susanne Rittedal Söderblom plastssanerar hemma. Foto: Hasse Andersson/SR.

Greenhack: Elcykla för miljön

Susanne Rittedal Söderblom: Sluta snacka börja hacka
1:30 min

Miljön uppmärksammas stort idag på en aktivitetsdag på Frilagret bakom Järntorget. En av arrangörerna är Göteborgs kommun.


– Vi kände att det har varit mycket inspiration, vi måste börja göra något tillsammans för en bättre miljö och klimat. Det säger Susanne Rittedal Söderblom från Greenhack.

Hur ska vi Göteborgare kunna hjälpa till med det?

– Till exempel kan man börja göra någonting, ingen kan göra allt, men alla kan göra något. På vår aktivitetsdag idag kan man känna på hur är det att cykla elcykel. Hur känns det när elen kickar igång i uppförsbacken och du kommer fram inte ens trött.

– Man kan byta kläder med varandra man tröttnat på, för att minska överkonsumtion.

Hur stort är det här i Göteborg?

– Vi har några tusen medlemmar som är inne på våra olika kanaler. Man kan gå med där. Bli inspirerad, dela ideér och peppa varann.

Vad gör du själv?

– Jag håller på att plastsanera hemma, ta bort all plast. Tjatar på mina vänner att ta bort plast och kemikalier. Jag har börjat därialla fall.

Detta är en satsning tillsammans med lokala miljöorganisationer.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".